Foodhallen van het Noorden: proeven voor elk wat wils

Foodhallen, foodtrucks, foodfestivals en rijdende keukens; een megatrend in de rest van het land, maar in Groningen kwam het maar niet van de grond. Daar is nu verandering in gekomen met de Foodhallen van het Noorden. Afgelopen weekend was de eerste editie en natuurlijk nam ik een kijkje.

foodhallen-noorden-4

Geen drukpersen, maar rijdende keukens

Op de locatie was in ieder geval helemaal niks aan te merken. Foodhallen van het Noorden vond plaats in de oude drukpershallen van het gebouw van het Dagblad van het Noorden. De kraampjes waren verdeeld over vier ruimtes: twee met foodtrucks, één met de BBQ-kraampjes die natuurlijk wat frisse lucht nodig hadden, en nog één met marktkramen met streekproducten enzo. Muziekje erbij, voldoende zitplaatsen en ook nog eens een hoek waar jonge kinderen zich konden uitleven op zitzakken… helemaal okay!

foodhallen-noorden-1

Best wel mainstream eten & drinken

Waar ik natuurlijk als blogger (en als foodie) op had gehoopt was een hele verzameling spannende hapjes: veganistisch, raw, streek, maffe ingrediënten, weet ik wat. Maar dat viel helaas wat tegen. Veel van wat we hebben gegeten was behoorlijk mainstream. Lekker, dat wel, maar wel al bekend. Zoals ons (overigens bijzonder smakelijke) stoombroodje met tofu en bijbehorend maf drankje tjendol. En onze dochter van 19 maanden was erg tevreden met haar poffertjes. Over mainstream gesproken, maar geen eetfeest zonder poffertjes.

foodhallen-noorden-3

Was er dan niks hips?

Jazeker wel! Het was alleen wel wat verder kijken dan je neus lang is. Zo was er een enorm populaire kraam met sapjes met tarwegras en dergelijke. De rij hiervoor was echt enorm. Een veel minder lange rij stond er voor de foodkar met insecten. En ja, ik ben een schijterd en heb geen worm of sprinkhaan durven proeven. Volgende keer misschien. Nog meer verrassende dingen stonden er tussen de BBQ-kramen. Zeewierpesto bijvoorbeeld en authentieke gebraden vlees gerechten uit Zuid-Afrika. Ook op de markt hebben we spannende dingen gezien en geproefd, zoals een mierzoete perenlikeur uit Kroatië. Het was er dus wel, maar je moest er even goed naar zoeken.

foodhallen-noorden-2

Oh wacht, je wilt nog weten wat het allerlekkerst was? Een Argentijnse empanada van PP’s Mangerie. Ook de rest van zijn aanbod zag er waanzinnig smakelijk uit. De smaken waren zo rijk en subtiel tegelijk dat ik helemaal ben vergeten een foto te maken. Aanrader voor de volgende keer!

Uitkijken naar zomereditie Foodhallen van het Noorden

Zo ongeveer iedereen die ik ken heeft een bezoek gebracht aan deze eerste editie van Foodhallen van het Noorden. De organisatie heeft daarom al voorzichtig durven dromen over een editie in de zomer. En als er dan wat meer spannende rijdende keukens tussen komen staan, dan laat ik mijn dochtertje thuis en ga ik een hele dag lekkers proeven in plaats van twee uurtjes. Deal?

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie