Heerlijk vers naanbrood snel op tafel (recept)

Vandaag laat ik je zien hoe je in zo’n twintig minuten heel lekker naanbrood maakt, bijvoorbeeld voor bij Indiase of Thaise curry, als broodje bij de bbq, of als lekker voorafje met olijven, kaas of andere smeersels. Dit brood is goedkoper, gezonder (niet houdbaar tot 2019) en veel meer afvalvrij dan de halfvoorgebakken variant uit de winkel en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Je gebruikt de koekenpan om de naan snel te bakken. Al met al ben je waarschijnlijk minder lang bezig met naan maken dan met naan halen in de supermarkt. Enthousiast? Begrijp ik.. hier komt het recept.

Voor zo’n 8 tot 10 middelgrote naans.

 • 450 gram bloem
 • 4 gram gedroogde gist (optioneel), 2 tl suiker
 • snuf zout
 • 1 tl bakpoeder (optioneel)
 • 3 tl gedroogde koriander of vers als je dit niet hebt
 • 1 tl knoflookpoeder of een geplet fijngehakt teentje knoflook
 • peper
 • 2 el olie en extra om de pan in te vetten
 • 200 gram griekse yoghurt of karnemelk

En zo maak je de naans:

 1. Voeg bloem, gist en suiker bij elkaar, roer
 2. Voeg bakpoeder, koriander en knoflookpoeder toe, roer
 3. Voeg olie toe
 4. Wil je meteen naan? Zet dan nu het vuur onder de koekenpan aan. Heb je nog even? Laat het mengsel dan nog staan nadat je olie en yoghurt hebt toegevoegd, dan kunnen gist en bakpoeder hun werk beter doen.
 5. Voeg (dus) yoghurt en olie toe. Maak van alle ingrediënten een consistente deegbal. Kneed deze even door. Laat rusten onder een licht vochtige theedoek op een warme plaats, of begin meteen met naan maken.
 6. Rol een balletje ter grootte van een pingpong bal van het deeg. Rol dit met de deegroller zo plat mogelijk. Strooi eventueel eerst wat bloem op je werkoppervlak zodat je de naan gemakkelijk los kan maken.
 7. Doe een klein beetje olie in de pan of op je naan. Kieper de naan in de pan. Bak deze aan beide kanten, als er kleine bruine stipjes ontstaan is hij klaar.
 8. Bewaar tot het opdienen gevouwen in een theedoek, dan blijven de naans zacht en warm. Als je het deeg langer laat staan worden de naans dikker.
 9. Lekker met zure komkommer en yoghurt met citroen en dille. Eet smakelijk!

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op mijn blog www.datmaakjelekkerzelf.nl over mijn zoektocht naar back to basic (met een knipoog ;).

Avatar
Suzanne de Roos

Pedagoog, Speciaal Onderwijs, Eigen Bedrijf, Rotterdam, Eco, Sustainablerevolution, Foodlover, Moeder van twee, Diy, Recyclen, Funishomemade.

Geen reactie's

Geef een reactie