Lunchen bij Feel Good in hartje Groningen

Ze blijven in Groningen maar als paddenstoelen uit de grond tevoorschijn komen: hippe, gezonde tentjes waar je met een goed gevoel kunt lunchen. Zo ook, zoals de naam al zegt, Feel Good aan de Oude kijk in het Jatstraat 29. Tijd voor een test.

Feel Good zit in een klein knus pand

Feel Good zit in een klein pand middenin de binnenstad en ook nog eens tussen twee grote locaties van de Rijksuniversiteit Groningen. Het lunchcafé zit dus gegarandeerd vol, vooral met jonge mensen. Verheug je op een lekkere lunch, maar verheug je dus niet te veel: het zou kunnen dat er geen plek is. Met mooi weer zijn er wel wat extra plaatsen, namelijk op het kleinschalige terras op de stoep.

Feel Good doet van alles een beetje

Ik schreef al eerder over allerlei veganistische en/of biologische tentjes in Groningen. Feel Good heeft niet één zo’n focus, maar doet van alles een beetje. Zoals ze het zelf op hun website omschrijven:

“Bij Feel Good staan alleen de allerlekkerste gerechten op de kaart. Of je nu zin hebt in een lekkere brownie, muffin, sapje, pannenkoek of een broodje, je kunt het met een gerust hart bestellen. We werken met verse kruiden en ingrediënten, en dat proef je! De ingrediënten waarmee wij werken komen zoveel mogelijk uit de regio en zijn bij voorkeur biologisch. Naast het aanbieden van gezonde voeding, vinden we het ook belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Zo streven we er onder andere naar om CO2 neutraal te zijn, door rekening te houden met de producten die we inkopen. We vinden het ook zonde om goed voedsel weg te gooien, vraag dus gerust om een ‘doggiebag’!”

Als je heel fundamenteel in een van deze dingen bent, dan is Feel Good niet je plek. Maar geloof je in goede stappen voorwaarts op verschillende vlakken, dan is Feel Good heel gezellig. En sowieso een fijne plek om te zitten, want toen we eenmaal een plekje hadden, hadden we niet het idee dat we de gesprekken van andere tafeltjes konden volgen of andersom. En dat is wel fijn als je toch wat opgepropt zit met elkaar.

Wat we kiezen van de kaart

De kaart is wat je mag verwachten van een dergelijk lunchcafé en in die zin niet echt verrassend. Juices, smoothies, salades, een vegetarische burger; je kent het allemaal wel. Maar bekend maakt ook bemind.

Ik kies de Feel Good Burger: ‘De beste veggieburger in town! Helemaal huisgemaakt van zongedroogde tomaat, verse groentes, paddenstoelen en verse kruiden. Op een verse speltbol, en met een ricotta-yoghurt saus. Geserveerd met koolsla.’ De speltbol blijkt op, dus het wordt desembrood. En volgens mij is dat ook geen koolsla wat daar op mijn bord ligt? Lekker is het wel!

Mijn tafelgenoot wil eerst ook een broodje, maar houdt niet van desembrood. Ze kiest daarom voor een salade en is hier bijzonder over te spreken. Als drankje nemen we eerst allebei de Detox Power Juice venkel, boerenkool, peer, appel en citroen. Hierin zit wel heel veel pulver. Vind ik eigenlijk wel lekker, maar niet iedereen houdt ervan. We sluiten af met een prima verse muntthee en verse gemberthee waar we een lekker blokje brownie van het huis bij geserveerd krijgen.

Prima keuken, wel middenin de stad

Zoals je leest vind ik de keuken van Feel Good prima, maar geen megatopper. Daarvoor zaten er te veel haken en ogen aan onze bestelling. We hebben echter prima gegeten en heerlijk gezeten. En dat Feel Good op een praktische toplocatie zit maakt heel veel goed. Deze houden we erin.

Hoe, wat, waar?

Feel Good in Groningen vind je aan Oude kijk in het Jatstraat 29 en is op moment van schrijven elke dag geopend vanaf 10 uur. Doordeweeks kun je tot 19 uur terecht, in het weekend tot 17 uur.

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie