Nãkd repen: verantwoorde raw & vegan tussendoortjes

Ze lagen al heel lang op mij te wachten. Ook mijn vader had ik een hele verzameling cadeau gedaan. Maar ik kwam er maar niet aan toe om ze daadwerkelijk op te eten. En dat terwijl de papiertjes en ingrediënten zo aantrekkelijk zijn; een reep als tussendoortje zit gewoon niet in mijn systeem. Toen koos Nãkd voor een extra charmeoffensief. Overal waar ik kwam lagen folders en flyers. Het moest er nu toch maar eens van komen.

Nākd: down-to-earth en happy tussendoortjes

De repen van Nākd zijn letterlijk ‘naakt’ (behalve dan de verpakking). Ze bestaan uit zo min mogelijk verschillende ingrediënten: natuurlijk, raw en onbewerkt. Geen suikers, honing, siropen, vetten, emulgatoren, conserveringsmiddelen, vulstoffen of andere zaken. En ze zijn dus ook veganistisch. Voor de exacte ingrediënten per reep neem je een kijkje op de website van Nākd. Maar nu is het voor mij toch echt tijd om te proeven.

Nākd Oatie (haver) repen

Van de haverrepen van Nākd heb ik er maar eentje: de Nākd Banana Bread. De Nākd haverrepen bestaan rauw fruit, haver, noten en specerijen. Door de haver zijn ze een beetje kruimelig. Ik houd niet zo van banaan in dingen. Vaak wordt de smaak er wat weeïg en te tropisch van. De Nākd Banana Bread is echter helemaal niet weeïg, maar gewoon precies zoet genoeg. En de haver geeft de reep een lekkere bite. Het is niet mijn favoriet van alle Nākd repen die ik heb geproefd, maar ik ben nu wel benieuwd naar de andere Nākd haverrepen. En dan vooral Nākd Berry Cheeky! Hmmm!

nakd-banana-bread

Nākd Crunch repen

De Nākd Crunch repen zijn knapperig gemaakt met soja crunchies. En verder zitten ze net als de andere repen van Nākd vol met dadels, noten en fruit. Ook van deze soort heb ik een variant met banaan geproefd, de Nākd Banana Crunch. Maar deze was mij toch echt te bananig. Wel heel enthousiast ben ik over de Nākd Strawberry Crunch. Die soja crunchies voegen echt wel iets toe; ik zou bijna het woord ‘mondgevoel’ gebruiken. Oeps, zojuist dus ook gedaan. Gedroogde aardbei is echt een snoepjesachtig feestje. Yummie!

nakd-banana-crunch

Nākd repen zonder gluten, tarwe en zuivel

De meest bekende reep van Nākd is de zogenaamde glutenvrije reep. Hiervan zijn maar liefst tien varianten op de markt. Ik proefde er zes. Ik vond ze niet allemaal even lekker of bijzonder, maar denk wel dat er voor iedereen een lekkere variant bij zit.

Een beetje saai vond ik Nākd Cashew Cookie. Deze reep bestaat uit niks meer dan dadels en cashewnoten. Een lekkere combinatie, maar ook iets dat ik ook wel zelf kan maken, zeker voor deze prijs. Dan heb ik nog liever de Nākd Pecan Pie. Ook niet ingewikkeld met alleen dadels, pecannoten en amandelen, maar de smaak is super in balans. Enorme tegenvaller vond ik Nākd Rhubarb & Custard. Ik had mij hier enorm op verheugd, want ik ben dol op rabarber. Behalve dat de reep bestaat uit dadels, cashewnoten en rozijnen. De rabarber komt voort uit ‘natuurlijke aroma’s’. Ik weet niet wat die natuurlijke aroma’s precies zijn, maar qua smaak vind ik het totaal niet lijken op rabarber. Hè, wat een teleurstelling.

nakd-berry-delight

Dat kan beter! Jazeker, liefhebbers van de combinatie chocola en citrus zullen dol zijn op Nākd Cocoa Orange. Deze reep proeft als een chocoladecakeje met sinaasappel dat je als dessert zou eten. Ook Nākd Ginger Bread verrast mij. Gember kan nogal snel overheersen, dus ik was een beetje bang voor deze reep. Dat valt enorm mee; ik proef de gember niet eens zo heel sterk. De smaken zijn feestelijk: als een kerststol of paasbrood vol specerijen. Mijn ultieme favoriet is overduidelijk Nākd Berry Delight met framboos. I like this one! De framboos is lekker fris, en dat maakt een echte oppepper van deze Nākd reep. En dat dan ingebed in dadels, cashewnoten en rozijnen. Would buy again!

Mijn vader over de repen van Nãkd

Oh ja, mijn vader heeft dus dezelfde negen repen van Nākd geproefd. Wat vond hij er eigenlijk van? Hij vond ze lekker, maar vond wel dat elke reep erg naar dadel smaakt, simpelweg omdat dit in iedere reep het hoofdingrediënt is. Ik ben inderdaad wel benieuwd of er ook andere hoofdingrediënten mogelijk zijn voor zulke repen, zonder meteen naar de suikers te grijpen. Wie weet in de toekomst?

Ken jij de repen van Nākd al? Welke smaak vind jij het lekkerst?

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie