Recept: heerlijk gezonde vegan borrelnootjes voor elk moment

We hadden al een aantal dagen een tuin vol kinderen en vrienden en ik sta blij kokend in de keuken, genietend van de ruimte en inspiratie om te koken. Vooral allerlei Indiase gerechten testen we, geweldig! En de kinderen koken en smikkelen lekker mee. Vandaag waagde ik me aan een snack die ik al een paar keer in recepten voorbij heb zien komen en waarvan ik steeds dacht, mjaaa misschien… maar nu; ik ben verkocht. Deze kikkererwten borrelnootjes zijn heerlijk, mega-gezond, goedkoop, krokant en snel klaar!

Doe je mee?

Je hebt nodig: een pot of twee potten kikkererwten, 2-4 eetlepels (olijf)olie, zout, kruiden (paprikapoeder, chilipoeder, komijn als je in de Indiase sferen wilt blijven) en een oven.

En zo maak je dit lekkere snackje

  1. Doe de inhoud van de pot kikkererwten in een vergiet, spoel ze met water, schud ze goed uit en dep ze droog met papier of een schone doek. Verwarm de oven voor op 200-220 graden.
  2. Doe de erwten in een kom, voeg olie, en halve tot een hele theelepel van alle kruiden toe en een theelepel zout. Goed roeren tot de erwten bedekt zijn met een dun laagje olie en kruiden.
  3. Spreid de erwten uit op een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier, dat scheelt schoonmaken van je plaat.
  4. Plaats je bakplaat in de oven. Bak op 200-220 graden in het midden van je oven. Elke tien minuten hussel je de erwten even zodat je gelijkmatig roostert. In totaal zitten de erwten zo’n 30-40 minuten in de oven. Als ze echt crunchy zijn, zijn ze goed (voor kinderen om het gezonde karakter eraf te halen is die knapperigheid een must), ik vind ze eerder al lekker).

Goeie mondverbranders zijn dit, dus even af laten koelen is handig, als dat lukt tenminste ;). Je kunt ze bewaren in een afgesloten doos, bij ons zijn ze ondertussen al weer op, bizar, wat een ontdekking.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op mijn blog www.datmaakjelekkerzelf.nl over mijn zoektocht naar back to basic (met een knipoog ;).

Avatar
Suzanne de Roos

Pedagoog, Speciaal Onderwijs, Eigen Bedrijf, Rotterdam, Eco, Sustainablerevolution, Foodlover, Moeder van twee, Diy, Recyclen, Funishomemade.

Geen reactie's

Geef een reactie