13 jul Recept groene curry met veel groente #meatfreemonday
Dit gerecht is ergens in 2006 mijn leven ingeslopen toen ik mijn man leerde kennen. In die tijd zat er nog kip in, maar zonder is ook lekker. Deze groene curry is niet alleen vegetarisch, maar ook veganistisch (wel even het pakje van de currypasta kritisch bestuderen). De groene curry staat in ruim een half uur op tafel en is voldoende voor 3 personen.
Ingrediënten voor 3 personen
- pakje boemboe voor groene curry (70 tot 100 gram)
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 rode paprika, in stukjes
- 400 gram broccoli, kleine roosjes
- 400 ml kokosmelk
- 1 komkommer, in stukjes
- blik van 425 gram minimaiskolfjes, afgegoten en in 2 of 3 gesneden
- 200 gram rijst
- eventueel zak cassavechips
Bereiding van de curry
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat met gesloten deksel staan.
- Ondertussen maak je de curry. Bak de paprika 2 minuten in arachideolie. Voeg de boemboe toe en bak deze kort mee.
- Voeg de broccoli en kokosmelk toe. Doe de deksel op de pan, breng aan de kook en laat ongeveer 6 minuten sudderen tot de broccoli beetgaar is.
- Doe de mais en komkommer erbij, schep om en verwarm nog zo’n 4 minuten.
- Verdeel de rijst en curry over de borden en serveer met de cassavechips. Eet smakelijk!
Al mijn recepten zijn eigen creaties, familierecepten en door de jaren heen verbeterde, aangepaste en nogmaals getweakte varianten van recepten van anderen, waaronder Jamie Oliver, Nigella Lawson, de Allerhande en de BBC Goodfood.
Meat Free Monday?
In 2009 startte ex-Beatle en bekende vegetariër Paul McCartney zijn campagne voor een vleesloze maandag: Meat Free Monday. Inmiddels hebben honderdduizenden mensen over de hele wereld beloofd dat ze ten minste een dag in de week geen vlees zullen eten.
Geen reactie's