04 mei Recept linguine met artisjok en witte wijn #meatfreemonday
Deze pasta heeft een lekker complexe, volwassen smaak, maar is toch heel eenvoudig om te maken. Hij staat in slechts 20 minuten op tafel. Ik gebruik linguine, dat iets dikker is dan spaghetti, maar je kunt ook gewoon spaghetti gebruiken. De ‘bite’ wordt dan net wat anders, maar de smaak blijft hetzelfde. Een beetje kaas erover is lekker; voor een veganistische maaltijd laat je dat natuurlijk achterwege.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 rode uien, halve ringen
- 2 eetlepels olijfolie en een beetje meer
- 225 gram gedroogde linguine
- 400 gram blik artisjokharten, uitgelekt en in kwarten
- 125 ml droge, witte wijn
- 2 theelepels gedroogde tijm
- peper en zout
- eventueel Italiaanse harde kaas, geraspt
Bereiding van de pasta
- Doe de halve uienringen met wat zout in een hapjespan en laat ze vervolgens met 2 eetlepels olijfolie heel zachtjes en met gesloten deksel in 10 minuten zacht worden.
- Zet ondertussen water op voor de pasta. Doe de linguine in het water, zodra de uien klaar zijn.
- Voeg de artisjokken en de wijn toe aan de uien. Zet de pan zo’n 5 minuten op flink hoger vuur, zodat het wat inkookt. Vergeet niet af en toe te roeren.
- Wanneer de pasta bijna gaar is, voeg je de tijm en wat peper en zout toe aan de groenten en wijn. Giet de linguine af en gooi hem ook bij de saus in. Meng alles goed.
- Verdeel de pasta over de borden en besprenkel met wat druppels olijfolie en eventueel wat geraspte kaas. Eet smakelijk!
Al mijn recepten zijn eigen creaties, familierecepten en door de jaren heen verbeterde, aangepaste en nogmaals getweakte varianten van recepten van anderen, waaronder Jamie Oliver, Nigella Lawson, de Allerhande en de BBC Goodfood.
Meat Free Monday?
In 2009 startte ex-Beatle en bekende vegetariër Paul McCartney zijn campagne voor een vleesloze maandag: Meat Free Monday. Inmiddels hebben honderdduizenden mensen over de hele wereld beloofd dat ze ten minste een dag in de week geen vlees zullen eten.
Geen reactie's