13 apr Recept mijn favoriete pastasalade #meatfreemonday
Een van de weinige klant-en-klaar maaltijden die ik nog wel eens koop is de pastasalade met zongedroogde tomaat, geitenkaas, appel en walnoot waar iedere supermarkt wel een variant van heeft. Raar eigenlijk, want juist zoiets als pastasalade is waanzinnig eenvoudig om zelf te maken. Met dit recept zet je in 20 minuten de befaamde pastasalade van de supermarkt in tweevoud op tafel. En je weet precies wat erin zit.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram fusilli
- halve komkommer, in maantjes
- 50 gram zongedroogde tomaten, in reepjes
- 1 appel, met schil in blokjes
- 75 gram slamelange, je eigen favoriet
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel mayonaise
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels witte wijnazijn
- 1 theelepel gedroogde tijm
- peper en zout
- 100 gram zachte geitenkaas (6 rondjes)
- 30 gram gepelde walnoten
Bereiding van de pastasalade
- Zet water op voor het koken van de pasta en verzamel alle ingrediënten.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de komkommer, appel, sla en zongedroogde tomaat over 2 grote kommen.
- Giet de pasta af en spoel met wat koud water, zodat de pasta afkoelt. Verdeel de pasta over de kommen.
- Maak een dressing van mosterd, honing, mayonaise, olijfolie, witte wijnazijn en tijm. Verdeel de dressing over de kommen en hussel goed.
- Verdeel de walnoten en geitenkaas over de pastasalade. Eet smakelijk!
Al mijn recepten zijn eigen creaties, familierecepten en door de jaren heen verbeterde, aangepaste en nogmaals getweakte varianten van recepten van anderen, waaronder Jamie Oliver, Nigella Lawson, de Allerhande en de BBC Goodfood.
Meat Free Monday?
In 2009 startte ex-Beatle en bekende vegetariër Paul McCartney zijn campagne voor een vleesloze maandag: Meat Free Monday. Inmiddels hebben honderdduizenden mensen over de hele wereld beloofd dat ze ten minste een dag in de week geen vlees zullen eten.
Geen reactie's