28 sep Recept pasta met courgette en chilipeper #meatfreemonday
Een van de eenvoudigste manieren om vegetarisch te eten is een vleesvrije pasta. Deze nazomerse pastasaus voor 2 personen is in 30 minuten klaar en is vol van smaak met een tikje pit. Natuurlijk kun je hem bestrooien met kaas, maar zonder vult hij ook. Laat de kaas achterwege en kies voor een eivrije pasta en je zet zonder moeite een smakelijke veganistische maaltijd op tafel. Voor 4 personen verdubbel je gewoon de hoeveelheden.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 flinke courgette, in grote blokjes
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 rode chilipeper, vers of gedroogd, fijngehakt
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 400 gram blik tomatenstukjes
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 200 gram van je favoriete lintjespasta (spaghetti, tagliatelle of linguine)
- paar blaadjes verse basilicum
- eventueel Italiaanse harde kaas, geraspt
Bereiding van de pasta
- Verhit de olijfolie in een hapjespan of braadpan. Bak de courgette 5 minuten rondom, zodat de groente een beetje zacht wordt.
- Voeg de knoflook, ui, chilipeper en oregano toe en fruit een paar minuten.
- Doe de tomatenstukjes en balsamicoazijn erbij en laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
- Kook ondertussen de pasta, zodat deze tegelijk met de saus klaar is.
- Verdeel de pasta en de saus over de borden en bestrooi met basilicum en eventueel met kaas. Eet smakelijk!
Al mijn recepten zijn eigen creaties, familierecepten en door de jaren heen verbeterde, aangepaste en nogmaals getweakte varianten van recepten van anderen, waaronder Jamie Oliver, Nigella Lawson, de Allerhande en de BBC Goodfood.
Meat Free Monday?
In 2009 startte ex-Beatle en bekende vegetariër Paul McCartney zijn campagne voor een vleesloze maandag: Meat Free Monday. Inmiddels hebben honderdduizenden mensen over de hele wereld beloofd dat ze ten minste een dag in de week geen vlees zullen eten.
Geen reactie's