02 mrt Recept stamppot met witlof, appel en walnoten #meatfreemonday
Ik kook bijna nooit met kerrie, puur uit ‘wraak’ omdat ik vroeger dacht dat er daadwerkelijk één plant was waar dit specerij van werd gemaakt. Maar in deze vegetarische stamppot maakt deze kruidenmelange alles weer goed. De walnoten passen heel goed bij de appel en witlof en zorgen voor belangrijke voedingsstoffen. Door de oude kaas hoef je geen extra zout toe te voegen. In 30 minuten staat de stamppot op tafel. Dit recept is voldoende voor 2 personen, maar je kunt natuurlijk ook het dubbele maken voor 4 eters.
Ingrediënten voor 2 personen
- 700 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken
- 500 gram witlof, in ringetjes en hart verwijderd
- 1 appel, in blokjes (laat schil zitten)
- klont boter
- 1 theelepel kerriepoeder
- peper
- 50 ml melk
- 100 gram oude kaas, in blokjes
- 50 gram walnoten, grof gehakt
Bereiding van de stamppot
- Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Ondertussen heb je mooi de tijd om de rest voor te bereiden.
- Bak de witlof en appel in 5 minuten aan met de boter, kerrie en peper.
- Giet de aardappels af en stamp tot een puree met de melk. Roer de witlof, appel en kaas erdoor.
- Verdeel over de borden en bestrooi met stukjes walnoot. Eet smakelijk!
Al mijn recepten zijn eigen creaties, familierecepten en door de jaren heen verbeterde, aangepaste en nogmaals getweakte varianten van recepten van anderen, waaronder Jamie Oliver, Nigella Lawson, de Allerhande en de BBC Goodfood.
Meat Free Monday?
In 2009 startte ex-Beatle en bekende vegetariër Paul McCartney zijn campagne voor een vleesloze maandag: Meat Free Monday. Inmiddels hebben honderdduizenden mensen over de hele wereld beloofd dat ze ten minste een dag in de week geen vlees zullen eten.
Geen reactie's