Test: Amanprana Cocos+Olive+Red Palm, bio fair trade kokosolie met olijfolie & rode palmolie

Op Eigenwijs Blij testen we zo nu en dan mooie biologische en eigenwijze producten. Dat is vaak, zoals nu ook, met een product dat je gratis verstrekt krijgt door de producent. Het product Cocos+Olive+Red Palm van Amanprana is bedoeld om te bakken en smeren. Ik heb zelf alleen optie 1 uitgeprobeerd, omdat ik niet zo van het smeren ben (tenzij het een lekkere meukvrije pindakaas is natuurlijk). Volgens Amanaprana is deze olie 3x gezonder dan alleen kokosolie, een mooi vooruitzicht. Ik ben dan ook meteen vol goede moed gaan testen. Wij gebruikten voor deze test wisselend kokosolie en olijfolie (met een vers takje kruiden er in).

Bakken met Amanprana Cocos+Olive+Red Palm

Wij hebben de Amanprana Cocos+Olive+Red Palm dus tot nu toe vooral gebruikt om in te bakken, omdat wij niets gebruiken om op brood te smeren. Het product zag er de eerste tijd mooi en bijzonder uit. Het is wat vloeibaarder dan kokosolie, maar er zitten ook stukjes in die niet vloeibaar zijn. Nu het wat warmer is, is de olie volledig vloeibaar geworden en zijn de stukjes niet meer zichtbaar. Daarmee is het wel iets minder handig dat het in een potje en niet in een flesje zit, omdat het nu wel erg vloeibaar is en je niet zo makkelijk kunt schenken met een potje. Nu stel ik mijzelf meteen gerust met de gedachte dat het in Nederland zelden heel lang zulk heerlijk weer is, dus de Cocos+Olive+Red Palm gaat vast binnenkort weer terug naar de eerdere consistentie! Ik zag pas later op de site van Amanaprana dat je het misschien beter in de koelkast kunt bewaren als je er mee zou willen smeren.

amanprana-kokos-palm-olie-2

Wat de producent zelf zegt over Amanprana Cocos+Olive+Red Palm

Cocos+Olive+Red Palm schenkt jou het beste van 3 werelden: koudgeperste kokosolie uit Sri Lanka, extra vierge olijfolie uit Spanje en ongeraffineerde duurzame rode palmolie uit Colombia. Deze Amanprana oliemix bevat van nature veel sterolen, polyfenolen, carotenen, vitamine E (7 soorten), squaleen, co-Q10 en chlorofyl. In de koelkast bewaard, is Cocos+Olive+Red Palm meteen smeerbaar op je brood. Amanprana verhoogt de voedingswaarde van je gerechten. Een beetje gezonde vetten bij alle gerechten verhogen de opname van de vitaminen A, D, E, K en vele levensnoodzakelijke voedingsstoffen.

Waarom kokos+olijf+rode palmolie?

  • Verhoogt de weerstand (anti-viraal, anti-bacterieel,anti-schimmel en anti-protozoïsch)
  • Gaat veroudering tegen, verlaagt oxidatieve stress
  • Verbetert calciumopname
  • Beschermt maag & darmen
  • Verbetert darmflora
  • Geeft gerechten meer smaak
  • Bestrijdt hongergevoel
  • Gezonde MCT oliën

Amanprana Cocos+Olive+Red Palm kost in de webshop van Amanprana 12,50 euro voor 325ml en 46,95 euro voor een verpakking van 1600ml.

amanprana-kokos-palm-olie-3

Hoe smaakt Amanprana Cocos+Olive+Red Palm?

De smaak van het product is absoluut niet overheersend (net als olijfolie en kokosolie) en dus prima om ook producten met een neutrale smaak in te bakken. Mijn eieren, roerbakgroenten en vegaburgers smaakten prima met de Cocos+Olive+Red Palm en bakten natuurlijk niet aan. Als ik mijn vriend mag geloven kon hij er ook prima vlees in bakken (die dagen dat ik niet thuis was met mijn vegaterror natuurlijk). Kortom, ons bevalt het wel! Hierbij maak ik wel de kanttekening dat het niet echt een andere sensatie of smaak geeft dan de producten die ik eerder gebruikte, dus wat dan vooral in het voordeel van de Cocos+Olive+Red Palm spreekt is de beloofde gezonde eigenschappen. Deze gezondheidseffecten zijn ook de specifieke voordelen ten opzichte van kokosolie die Amanaprana zelf noemt. Ik ga zelf nog een tijdje door met testen om de gezondheidseffecten zelf vast te stellen!

Avatar
Lies van Aelst

Historica, politica, vegetariër, gespecialiseerd in denken tijdens de Nederlandse Opstand, boekenliefhebber, moestuinierder met vallen en opstaan

Geen reactie's

Geef een reactie