Test: Amanprana Gula Java Cacao, de gezonde prestatiedrank

Ik ontving van Amanprana een potje Gula Java Cacao om te testen. De tekst op het potje alleen al doet je watertanden: ‘De zoete nectar van de kokosbloesem, wordt door tappers hoog in de bomen geoogst. Boven het houtvuur in de ketel verandert de nectar langzaam roerend in pure energie.’ Als ik vervolgens het potje opendraai en mijn neus boven de Amanprana Gula Java Cacao-poeder houd, moet ik als eerste denken aan het spotje van die chocoladereep met een kokosvulling op spierwitte stranden. Wat een genot: een heerlijke zacht zoete karamelgeur. Eén schep van dit donkerbruine genot in een glas warme melk is voldoende voor een wegzak-momentje op de bank. Maar niet voordat er eerst gesport is!

Wat zit er in?

Amanprana Gula Java Cacao + vit D of kokosbloesem energie & cacao of Endurance + Energy zijn de termen dit op het potje staan om te duiden wat er in het potje zit: een poeder die vermengd met water, melk, graandrank of fruitsappen je batterij weer oplaadt op een gezonde manier. Het is namelijk 100% natuurlijk en bevat Gula Java, de kokosbloesemsuiker uit Java, die je kunt gebruiken als gezonde vervanging van rietsuiker of bietsuiker, agave, ahorn of siroop. Daarnaast is het biologisch, 100% vegan, bevat het 0% gluten en 0% junk.

Voor kampioenen

Nu is dit chocolade sportdrankje uitermate geschikt voor kampioenen! In mijn hardloop verleden is mij vaak ingefluisterd dat het drinken van magere chocolade melk na een training helpt om sneller te herstellen. En dit is ook wetenschappelijk bewezen. Het drinken van Amanprana Gula Java chocolade sportdrank is daarnaast ook goed voor je uithoudingsvermogen en er treedt minder spierafbraak op in tegenstelling tot andere sportdranken. Kortom: sporten wordt nu nog leuker gemaakt met deze wetenschappelijke feitjes en de heerlijke chocolade drank.

Gezonde vervanger

Nog even terug naar mijn wegzak-momentje op de bank als gevolg van 5 km hardlopen. Dat hardlopen ging met veel pijn en moeite, ’t is tenslotte net januari. Ik had niet gedacht dat een drankje mij een boost zou kunnen geven. Maar niets is minder waar! De zoete smaak, waarin je toch enigszins de kokossmaak proeft en de structuur van kokos verneemt, geeft energie om toch nog even een wasje te doen en de stofzuiger uit de kast te halen. En laat ik dan ook nog een liefhebber zijn van chocolade! Met Amanprana Gula Java Cacao heb ik een gezonde vervanging gevonden voor mijn ‘verslaving’.

Avatar
Marjan van Delden

Houdt van communiceren, marketing, coachen, motiveren en uitdagen en geniet van hardlopen, motorrijden, boeken, schoenen, uiteten, vrienden en vriendinnen.

Geen reactie's

Geef een reactie