Test: Amanprana Vitamine D2 + Superfoods Consommé

Met een zomer die maar niet wil beginnen en werk dat zich voornamelijk binnen afspeelt blijkt het voor mij nog best lastig om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Zeker als ik dat het liefst zo plantaardig en natuurlijk mogelijk tot mij neem. Een nieuw product van Amanprana dat ik mocht testen blijkt een hele goede optie: Amanprana Vitamine D2 + Superfoods Consommé is weliswaar prijzig, maar wel een heel smakelijk en natuurlijk alternatief voor vitaminepillen.

Vitamine D is belangrijk voor je

Daarom zit het vaak toegevoegd aan bijvoorbeeld margarine en plantaardige melk. Vitamine D maak je het gemakkelijkst aan via zonlicht, maar dat lukt niet altijd voldoende. Dat terwijl vitamine D bijdraagt aan een goede weerstand, helpt bij het voorkomen van haaruitval en botontkalking, je schildklier gezond houdt en ook nog eens helpt om depressieve gevoelens tegen te gaan. Wel jammer voor de (flexi-)vegans onder ons: aan producten toegevoegde vitamine D is vaak D3. Ook vitaminepillen bevatten vaak D3 uit dierlijke oorsprong.

Amanprana Vitamine D2 + Superfoods Consommé: paddenstoelen en kruiden

Op papier is Amanprana Vitamine D2 + Superfoods Consommé (oftewel bouillon) nagenoeg perfect: helemaal biologisch en plantaardig, zonder vulmiddelen en smaakversterkers. Met één kopje van deze bouillon heb je je dagelijkse behoefte aan vitamine D binnen. De D2 in de bouillon komt uit de Agaricus-paddenstoel waar het mengsel voor zo’n 54 procent uit bestaat. De overige 46 procent bestaat uit een hele opsomming van kruiden en specerijen (waaronder wat ‘superfoods’). Check de website voor de volledige lijst aan ingrediënten.

Testweek: elke dag een kopje

Omdat het effect van vitaminen niet in 1 dag merkbaar is, besluit ik Amanprana Vitamine D2 + Superfoods Consommé een week lang dagelijks te gebruiken. De bereiding blijkt nog best lastig, want overal staat andere informatie. Op de verpakking staat ‘een halve koffielepel’. In de begeleidende documentatie wordt gesproken over een mespunt. En op de website over een halve theelepel. Dan maar de weegschaal erbij. Ik kom tot de conclusie dat een officiële kwart theelepel (1,25 ml) ongeveer 1 gram is. Dus deze maat hanteer ik tijdens mijn testweek.

Heerlijke, hartige geur

De geur is smakelijk en doet vooral aan paddenstoelen denken. Niet zo gek natuurlijk. Door de grote hoeveelheid kruiden, ruikt de bouillon lekker complex. Precies wat ik van Amanprana gewend ben: degene die daar de geuren mag bedenken blijkt keer op keer geniaal. Wel valt op dat het kruidenmengsel snel naar de bodem zakt. Een lepeltje om af en toe opnieuw te roeren heb je dus wel nodig. Qua smaak vond ik mijn eerste kopje een beetje flauw. Waarschijnlijk heb ik te veel water toegevoegd. Het is dus wat puzzelen hoe sterk of verdund je hem maakt.

Conclusies na een week Amanprana Vitamine D2 + Superfoods Consommé

Ik kan je niet vertellen of de extra vitamine D geholpen heeft, maar feit is dat ik het bijzonder lekker spul vind. En ik voel mij in ieder geval niet ongezond en lijk mij te verbeelden dat ik mij iets vrolijker voel. Maar dat kan aan heel veel factoren liggen natuurlijk. Dit is zeker een product dat ik zou willen blijven gebruiken, ware het niet dat ik 35 euro voor een potje voor 40 kopjes wel erg prijzig vind. Heb je geld genoeg of geld over voor zulke dingen? Dan is Amanprana Vitamine D2 + Superfoods Consommé een heel smakelijk, natuurlijk product dat je op een natuurlijke, plantaardige manier helpt om je vitamine D op peil te houden. Waren alle soepjes maar zo praktisch!

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie