Juniper Green Organic London Dry Gin

Biologisch genieten van gin: Juniper Green Organic London Dry Gin

Gin is in, en dat rijmt dus het is waar. Maar ik was de trend voor door te beginnen met het drinken van gin op een schandelijk jonge leeftijd (sorry, lieve ouders…). En nog steeds sluit ik graag de werkweek af met een Gin & Tonic of houdt een Gin Fizz mij gezelschap tijdens een bordspel of het lezen van een boek. Pas recent ben ik verder gaan kijken dan Gordon’s en alsof het zo moest zijn stond ik al snel oog in oog met een fles Juniper Green Organic London Dry Gin. Die moest geproefd!

De eerste biologische gin wereldwijd

Naar eigen zeggen is Juniper Green de eerste biologische London Dry gin ter wereld. De distilleerderij waar de gin gemaakt wordt staat daadwerkelijk in hartje Londen. Het is een familiebedrijf dat al 3 eeuwen gin maakt. Niet al 3 eeuwen biologisch verwacht ik zo, maar ze weten in ieder geval waar ze mee bezig zijn. Als ik de ietwat knullige website goed lees, bestaat deze biologische variant sinds 2000.

En? Smaakt ie goed?

Wat mij direct opvalt is hoe puur en natuurlijk Juniper Green Organic London Dry Gin ruikt. Of, zoals mijn niet-gin-drinkende man het verwoordt “Hij ruikt naar afwaswater.” Hij heeft iets bloemigs en bessigs en is totaal niet scherp. Dit heeft de gin ongetwijfeld te danken aan de biologische jeneverbes die is gebruikt, maar ook aan de smaakmakers: koriander, engelwortel en bonenkruid (ja, echt!). Het verbaast mij niks dat deze gin al vele internationale prijzen heeft gewonnen. Niet zomaar een geitenwollensokkenprojectje, maar een heus excellent product. I like it!

Test van de Amerikaanse versie

Nu ben ik een liefhebber van gin, maar veel verder dan ‘deze is lekker en die minder lekker’ kom ik nog niet. Een Amerikaan heeft dat probleem voor mij opgelost. Hij bespreekt in zijn review weliswaar de Amerikaanse variant met 43 procent alcohol in plaats van de Europese variant met 37,5 procent alcohol, maar we mogen ervan uitgaan dat de smaak vergelijkbaar is.

Deze meneer is helemaal ondersteboven van de glans van deze gin. Hij vindt hem erg zoet ruiken, bijna als Haribo-beertjes, maar toch ook ‘verfrissend’ en ‘diep’. En passant zegt hij dat het de puurste gin ter wereld is (ongefilterd) en ook nog eens biologisch-dynamisch. Qua smaak noemt hij het zoete opnieuw en dat hij ‘gentle’ is.

“Definitely a beautiful gin and all. ”

Deze biologische gin ook proeven?

Ik ben helemaal in mijn nopjes met deze gin. Ben je ook benieuwd geworden naar Juniper Green Organic London Dry Gin? Ik kocht hem zelf in groothandel Hanos, maar dat is zeker niet de enige optie. Er zijn meerdere nationale en internationale webshops die deze verfrissende, biologische London Dry gin aanbieden voor rond de 28 euro (70cl). Cheers!

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

1 Reactie
  • Avatar
    Cecile Bol
    Geplaatst op 10:07h, 12 maart Beantwoorden

    Toevallig heb ik gisteren een nieuwe fles bij de Hanos gekocht. Hij was daar krap 23 euro inclusief btw.

Geef een reactie