Test: biologische raw chocolate van So Pure is lekker en niet ingewikkeld

Ongeveer elk kwartaal doe ik een rondje langs alle groothandels om te kijken wat er voor nieuwe producten in de schappen liggen (en om mijn voorraadkast aan te vullen natuurlijk). Afgelopen keer ontdekte ik bij de Makro een voor mij nieuw merk raw chocolate: So Pure. Deze snackjes van raw chocolate zijn gevuld met gedroogd fruit en noten en zijn ook nog eens helemaal biologisch. Ik ontdekte tijdens het schrijven van dit stuk dat je ze ook bij Albert Heijn kunt kopen en vast wel op nog meer plekken. So Pure schittert in eenvoud en is juist daarom een mooie toevoeging aan de keuze aan raw chocolate.

So Pure Raw Chocolate: wie zit daar achter?

So Pure is een nieuw merk van Les Chevaliers BV, een grote Nederlandse speler op het gebied van chocolade en seizoensgebonden snoepgoed. Ondernemer Ric Zuiverloon zag zijn kinderen opgroeien en werd, zo lees ik tussen de regels door, een beetje nerveus van zijn eigen ongezonde product. Af en toe snoepen mag best, maar er moet ook een alternatief zijn. Zo ontstond het idee voor een zo gezond en puur mogelijke lijn aan snacks en snoepjes: So Pure. So Pure Raw Chocolate is daar een onderdeel van. Onder het merk maken ze ook fruit- en notenrepen. De producten van So Pure zijn biologisch, raw en ook nog eens verkregen tegen een ‘eerlijke prijs’, hoewel het geen officieel fairtradelogo draagt.

so-pure-raw-chocolate-cranberries

So Pure Raw Chocolate: een handvol eenvoudige varianten

In de webshop van So Pure kun je 5 varianten van So Pure Raw Chocolate kopen: moerbei, hazelnoot, cranberry, kaneel-amandel en rozijn. In de webshop van Albert Heijn zie ik ook nog een variant met sinaasappel en een variant met mint. Genoeg te kiezen dus! So Pure Raw Chocolate is niet vreselijk duur: ongeveer 2,80 euro voor 70 gram. En daar krijg je dus een biologisch, behoorlijk puur product voor terug. In mijn Makro waren er drie smaken, die ik alle drie meteen heb meegenomen: moerbei, cranberry en kaneel-amandel.

so-pure-raw-chocolate-mulberries

Geproefd: So Pure Raw Chocolate is niet spannend, wel lekker

Opvallend aan de drie smaken So Pure Raw Chocolate die ik heb geproefd is dat ze allemaal vrij eenvoudig van concept zijn. So Pure Raw Chocolate Cranberries is gewoon exact wat het is: gedroogde cranberry’s met daaromheen rauwe chocolade. Hetzelfde geldt voor So Pure Raw Chocolate Mulberries, maar dan dus met moerbeien. So Pure Raw Chocolate Cinnamon Almonds is iets ingewikkelder doordat ze bepoederd zijn met kaneel. In alle gevallen is de chocolade overigens gezoet met kokossuiker.

so-pure-raw-chocolate-cinnamon-almonds

So Pure Raw Chocolate is niet spannend, wel lekker

Ik vind de eenvoud van So Pure Raw Chocolate zowel een pluspunt als een minpunt. Andere merken rauwe chocola, zoals LoveChock, zijn soms juist wel heel aanwezig in hun spannende smaken en combinaties. Soms wil je gewoon niet te ingewikkeld doen en simpelweg wat lekkers dat niet al te ongezond is wegknabbelen. Daarvoor is So Pure Raw Chocolate heel geschikt, ook door het formaat van de individuele ‘balletjes’. Snoep er een paar als je thuiskomt na een lange dag werken. Of giet een verpakking leeg in een leuk schaaltje en serveer bij de koffie na een etentje met vrienden of familie. Ondertussen ben ik heel benieuwd met welke smaken So Pure Raw Chocolate nog meer gaat komen.

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie