100% Juice biologisch

Test: drie maffe, biologische vruchtensappen van 100% Juice

Een glaasje sap is een standaard onderdeel van mijn ontbijt, maar verveelt daardoor ook vrij snel. Spannende sapjes zijn vaak volgestopt met suiker, in smoothies heb ik ’s ochtends geen zin en biologisch sap is vaak wat saai. Zouden de vruchtensappen van het best wel nieuwe en ook nog eens Nederlandse 100% Juice mijn redding zijn? Drie van hun acht smaken zijn verkrijgbaar in een biologische variant en mijn gezin testte ze alle drie.

100% Juice: gekke sappen met verwijzingen naar popular culture

Het merk 100% Juice werd eind 2013 gelanceerd en is onderdeel van Sparkel Creative Group, een Nederlandse club die ook verantwoordelijk is voor She Energy Drink en een aantal drankjes met aloë vera. Zoals je van vruchtensap mag verwachten, bestaat 100% Juice uit 100 procent sap van van groente en fruit zonder conserveringsmiddelen en kunstmatige toevoegingen. De sapjes hebben melige namen die refereren naar films en liedjes, zoals La Vida Loca, Simply Red en Green Mile. Sinds november 2014 zijn er drie biologische varianten: Bananarama, Cherry-Oh-Baby en Raspberry Beret. Ik kon ze gewoon in de supermarkt kopen.

Bananarama: appel, banaan en wortel

Dit sapje komt fel oranje uit het pak. Dat komt doordat Bananarama voor 34 procent uit wortel bestaat. De 12 procent banaan geeft het vruchtensap vervolgens een heerlijke tropische geur. Maar Bananarama is zeker niet weeïg, wat sommige bananensappen wel zijn. De appel en citrus maken het sap juist lekker friszuur. Daar moet je van houden en dat doe ik. Ik mis wel de mango: dat was echt een tropische toptoevoeging geweest.

Cherry-Oh-Baby: appel, druif en kers

Bij de eerste slok vroeg ik mij af of Cherry-Oh-Baby niet beter Cinnamon Girl (Neil Young) had kunnen heten. De kaneel is erg aanwezig en dat verwacht je niet als je het pak en de ingrediënten bekijkt. De smaak van kersen komt met 8 procent nog vrij goed uit boven de basis van appelsap en druivensap. De naam refereert naar een zomers reggae-liedje van UB40, maar de smaak past meer bij de herfst. Ook lekker natuurlijk, maar wederom anders dan verwacht.

Raspberry Beret: appel, druif, ananas en ook heus framboos

Okay, de naam is misschien een beetje misleidend: Raspberry Beret is vooral appelsap, druivensap en ananassap, met dan ook nog 4 procent framboos. Maar wauw, deze is lekker! Er zit ook nog vlierbloesem, citroen en yumberry in, wat geloof ik de yang mei oftewel de Chinese aardbeiboom is. Dit heerlijke vruchtensapje heeft inderdaad wel iets Aziatisch. Sappen met bessen kunnen soms iets stoffigs hebben, maar dit sap is verbazingwekkend fris. Deze ga ik zeker vaker kopen: “Rasberry Beret, I think I loooooove her…”

Waar blijft de biologische versie van Beetle Juice?

Alle drie de biologische sappen van 100% Juice waren vooral verrassend. Bij de eerste slok denk je echt even ‘Wow, wat is dit dan?’. Ze zijn dan wel gek, maar vliegen qua smaak niet uit de bocht. Alle smaken zijn heel knap in balans. En die combinatie van maf en gebalanceerd is een welkome afwisseling in het aanbod aan biologische sappen. Wel zit ik echt te smachten naar een biologische versie van Beetle Juice. Die lijkt me echt waanzinnig!

Heb jij de sappen van 100% Juice al geproefd? Wat vond je ervan? En op welke smaak biologisch vruchtensap zit jij te wachten?

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

1 Reactie
  • Avatar
    Marianne
    Geplaatst op 11:04h, 24 februari Beantwoorden

    De biologische versie kon ik nog niet vinden, maar ik heb wel een paar van de andere smaken geprobeerd: Green Mile (Appel, Peer, Kiwi met Munt) en Caribbean Queen (Ananas, Druif, Sinaasappel met Gember).

    Hierbij bleek dat ik al een hele tijd ‘kindersapjes’ drink, want ik vond ze erg zoet. Aangelengd met water waren ze wel weer lekker!

    Ik drink zelf alleen toch nog liever geperst sap, dan sap van concentraat. Bijvoorbeeld die van Cawston Press. Maar die zijn dan weer niet biologisch, helaas.

Geef een reactie