Test: biologisch Healthy People kinderdrinken

Meestal drink ik thee of kruidendrank. Maar soms is het lekker en leuk om net even iets anders te drinken. Vooral in de zomer, als het warm is, vind ik het fijn iets ‘frisdrankerigs’ te drinken, maar dan wel op een verantwoorde manier. Water meenemen kan natuurlijk altijd, maar in een pretpark is iets lekkers te drinken ook wel heel leuk! Ik probeerde de gezondere varianten van sap: Healthy People kindersapjes. Als bonus is het niet alleen gezonder dan sap, maar is het ook nog 100% biologisch.

Healthy People

Ik zeg het maar eerlijk: ik ben fan van Healthy People als merk. Ook hun kokoswater met ananas vind ik echt heerlijk. Sinds kort hebben ze ook rijstmelk en amandelmelk in het koelschap in de aanbieding. Ondanks dat ik er nog nooit één gevonden heb, die ik lekker vond, ben ik van plan om van hen de plantaardige drinks toch een keer te proberen. (Dit om te bewijzen wat een fan ik ben.)

De verpakking van Healthy People kinderdrinken

Ik moest even zoeken, want ze staan in het baby-voedingschap, waar ik zeer weinig kom. Maar toen had ik ze gevonden! Logisch (maar wel jammer) dat ze daar staan, want dranken zonder suiker en zonder zoetstoffen zijn beter te marketen voor kinderen dan voor volwassenen. De verpakking ziet er heel mooi uit, maar het pak was te groot voor een klein kind om vast te houden (en te zwaar). Positief is wel dat er lekker veel in zit. Voor mijzelf vind ik het een prima maat.

De smaak van Healthy People kinderdrinken

Ik probeerde, samen met mijn mini, twee varianten Healthy People. Op hun website zegt Healthy People zelf, dat er 3 zijn.)

De variant met venkelthee is heel lekker! Het is niet te zoet, je proeft de anijzige venkel en een beetje appelsap. Ook de mini vond het lekker. Zelf ben ik ook erg fan van Apfelschorle, maar de prik is voor de mini teveel. Deze versie met venkel en zonder prik bevalt hem beter. Voor mijn darmen is het ook fijner om niet met prik te hoeven omgaan.

De versie banaan en fruit beviel minder goed. De mini hoefde het niet, zelf vond ik het ook te zoet. Ik vond deze versie erg vullend: na dit pakje sap had ik echt geen behoefte meer aan lunch.

Ik heb nog niet de kans gehad om hun biologische kinder-appelsap te proberen, maar ik vermoed dat dat niet aangelengd is (de verpakking zegt 100% sap). Dit is dus vermoedelijk te zoet voor kinderen en eigenlijk niet al te best voor de meeste volwassenen.

Nog een keer?

De banaan en fruit versie van Healthy People moet maar net je smaak zijn. Ik zou hem vanwege de hoeveelheid suikers niet nog een keer aan de mini geven en zelf zou ik hem alleen drinken als vervanging van een lunch. De venkel en appel versie van Healthy People kopen we zeker nog een keer! Deze versie bevalt juist vanwege de geringe hoeveelheid suiker erg goed en is daarom iets wat elke dag gedronken kan worden. Echt een heerlijke, eerlijke dorstlesser.

Avatar
Marianne Cysouw

Mede-blogger || werkende mama, die handwerkt, bakt en blogt || mede-INFJ || Gezin met Partner, Mini-man, Mini-vrouw en poes Pixel

1 Reactie
  • Avatar
    Susan
    Geplaatst op 09:55h, 10 maart Beantwoorden

    Wat raar dat je dit merk aanbeveelt. Dit bedrijf heeft niet voor niets het gouden windei voor meest misleidende product gekregen. Een sapje verkopen als blauwe bosbes en dan er slechts 4% bosbes instoppen. Persoonlijk vind ik hun merknaam al heel misleidend, want als je alles maar aanlengt met appelsap en het verkoopt onder de naam healthy people, dan zijn er genoeg mensen die daar intrappen.

Geef een reactie