Test nieuwe chocolade van Lovechock: MYLK en nog veel meer lekkers!

Raw chocolate, oftewel rauwe chocolade: ik hoef eigenlijk niet anders meer, behalve om mee te koken en bakken. Ik was dan ook bijzonder verheugd toen ik op de Bio-beurs in Zwolle aan de praat raakte met een van mijn favoriete merken en ontdekte dat ze een hele hoop nieuwe chocolade hadden. En dat er ook nog iets lekkers aan zat te komen: MYLK, een reep die smaakt naar melkchocolade, maar toch echt compleet plantaardig is. Ik kreeg een tas vol mee om thuis te proeven. Tijd dus voor een update over Lovechock. Samenvatting: nom-nom-nom.

Nog steeds verliefd op rauwe chocolade

Vorig jaar schreef ik al dat ik door Lovechock verliefd ben geworden op rauwe chocolade. En dat ben ik een jaar later nog steeds. Rauwe chocolade wordt koud gemalen en niet gebrand. Hierdoor blijven allerlei goede, fijne stoffen behouden, zoals antioxidanten en stoffen waar je blij van wordt.

Lovechock is veel meer dan raw

Lovechock gaat nog verder: hun repen zijn niet alleen van ‘raw cacao’ gemaakt, maar ook nog eens biologisch, veganistisch en op een eerlijke manier geproduceerd. Lovechock werd geboren toen de Nederlandse chocolatier Laura de Nooijer voor het eerst aan de slag ging met rauwe cacao en helemaal overdonderd raakte van de intense smaak. Inmiddels in Lovechock uitgegroeid tot een team van 20 mensen met een duidelijke visie. Dat doen ze knap!

Nieuw van Lovechock: rocks & tablets

Ik was al bekend met de repen van Lovechock en vooral erg fan van die met amandel en vijg, een toch wel onovertroffen combinatie. Helemaal langs mij heen gegaan was het bestaan van rocks en tablets. De rocks zijn vruchten en noten met daaromheen een laagje rauwe chocolade en superfoods. In mijn testpakket zaten Lovechock Rocks Hazelnut/Vanilla. Op papier: hazelnoten, knapperige quinoa (echt waar), een beetje vanille en dus zo’n fijn laagje rauwe chocolade. Ik vind ze vooral erg ‘puur natuur’ smaken. Mijn testteam van drie argeloze knabbelaars was ook enthousiast. Wel waren we allemaal bang dat we zo’n zak van 80 gram zo hap-slik-weg zouden weghappen. Dat is een compliment voor de smaak, maar ook wel een beetje zonde.

lovechock-rocks-tablet

De tablets van Lovechock zijn ook nog relatief nieuw. Deze zijn groter en platter dan de repen. Qua vorm zijn ze vooral ideaal voor het gezellig delen met anderen, bijvoorbeeld na een etentje of tijdens de thee. Deze pure tablets zijn verkrijgbaar in drie smaken: Sweet Nibs & Sea Salt, Almond & Baobab en Blueberry & Hempseed. Die met bosbes lijkt mij eigenlijk het lekkerst, maar ik moest/mocht het doen met het tablet met amandel en baobab. Had ik al gezegd dat ik dol ben op amandel? Ik vond deze reep heerlijk puur, donker, diep en een tikkie crunchy smaken. Mijn testteam vond hem (in vergelijking met de rest) een beetje saai. Ik heb het hele tablet dan ook snel opzij gelegd om verdere verspilling te voorkomen. Op moment van schrijven ligt hij naast mij en eet ik er net een stukje van, haha. Handig die verpakkingen van de tablets: je kunt ze eenvoudig dichtvouwen, waardoor zo’n tablet niet per se in één keer op hoeft.

Nog nieuwer van Lovechock: MYLK tablet

Helemaal trots zijn ze erop: de twee smaken Lovechock tablets MYLK. Nieuw is het niet om de sensatie van melkchocolade te creëren met behulp van enkel plantaardige ingrediënten. Maar meestal wordt dit met sojamelk of rijstmelk gedaan. Lovechock kiest een andere weg, namelijk die van de hazelnoot. De crème van hazelnoot zorgt voor een romige smaak en een chocolade die wat makkelijker smelt en minder hard en knapperig is. Lovechock MYLK is verkrijgbaar in twee smaken: Cranberry / Buckweat en Almond / Mulberry.

lovechock-mylk-verpakking

Wij mochten ze lekker allebei proeven. De MYLK tablet van Lovechock met amandel en moerbei blijkt erg zacht en kwetsbaar. Deze moet je niet op een warme plek leggen, want dan glibbert hij weg. De smaak is echter super. Heel romig met net dat zure van die moerbei en hier en daar een knapperig stukje amandel. Favoriet bij het hele testteam was echter de MYLK tablet van Lovechock met cranberry en boekweit. Al onze proevers, inclusief ikzelf, waren helemaal lyrisch over hoe zoetfris en knapperig deze chocolade smaakt. Er bleef dan ook niet veel van over. Binnenkort maar eens een nieuwe van kopen dan!

Heb jij de nieuwe soorten rauwe chocolade van Lovechock al geproefd? Welke smaak is jouw favoriet?

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

2 Reactie's
 • Avatar
  Lies
  Geplaatst op 14:16h, 18 maart Beantwoorden

  Klinkt heerlijk! Mooie verpakking ook <3!

  • Avatar
   Cecile Bol
   Geplaatst op 14:19h, 18 maart Beantwoorden

   Ik heb zojuist de tablet met Blueberry & Hempseed gekocht. Ik ben heel benieuwd.

Geef een reactie