Test: organic raw chocolates van Ridiculously Good

Je lijkt inmiddels wel een totaal buitenbeentje als je nog niet-rauwe, niet-biologische chocolade eet. Het verschil in smaak tussen raw en niet-raw is zo extreem… Niet zo gek dus dat je het anno 2016 overal kunt kopen, van grote bedrijven tot fijne éénpitters. Of tweepitters: zoals Teun en Shemara van Raw Patisserie. Kopje thee erbij en tijd om te proeven!

Ridiculously Good van Raw Patisserie

Ik ontmoette het duo van Ridiculously Good tijdens mijn bezoek aan de Bio-beurs in Zwolle. We raakten aan de praat en natuurlijk mocht ik hun balletjes (ik hoop dat ik ze zo mag noemen) van biologische raw chocolate proeven. Sterker nog, ik kreeg twee doosjes mee naar huis. Jay! Dat soort dingen maakt bloggen dus extra leuk. Zelf noemen ze hun product trouwens ‘een combinatie tussen een bonbon en de bekende candybar’. Dat klinkt wel mooier (en juister) dan ‘balletjes’, haha.

Verantwoord snoepen on so many levels

Als je dan toch een nieuw product bedenkt, dan doe je dat natuurlijk meteen helemaal goed. Daarom zijn de bonbon-candybars (zie, ik leer het al) van Ridiculously Good niet alleen raw en biologisch, maar ook fair trade, 100% natuurlijk en vrij van geraffineerde suikers, lactose, E-nummers, aspartaam, kleurstoffen, conserveermiddelen en andere toevoegingen. De gebruikte zoetstoffen zijn dadels, palmsuiker en honing.

Genietmomentje, samen of alleen

De candybar-bonbons (dat klinkt nog beter) zijn verpakt in ridiculously good looking doosjes, gezellig met z’n tweeën in een pakje. Ik houd echt van deze stijl en ben zo blij dat verantwoorde voeding allang niet meer verpakt zit in onaantrekkelijke, oubollige jasjes. Maar, het zijn er dus maar twee. En dat voor, als ik het goed heb onthouden, ongeveer 2,50 euro per doosje. Niet om te schransen, maar voor een speciaal genietmomentje. Met z’n tweeën, bijvoorbeeld na een uitgebreid diner, of gewoon lekker alleen.

Twee smaken, de derde staat op de rol

Ridiculously Good is verkrijgbaar in twee smaken: Creamy Coconut en Rich Almond & Date. De Rich Almond & Date candybar-bonbon bestaat uit een pasta van dadel met daarbovenop een hele amandel, het geheel omhuld met pure chocolade. Een heerlijke intense smaak en niet te zoet. Om het generaliserend te zeggen: ook iets wat je met een gerust hart aan een man kunt aanbieden. Creamy Coconut is het beste te vergelijken met een hele sjieke Bounty met pure chocola. Niet geschikt voor mensen die een hekel hebben aan kokosrasp tussen hun tanden. Wel geschikt voor fans van kokos, zoals ikzelf en mijn peuterdochter.

Shemara wist mij te vertellen dat er in maart of april een derde smaak op de markt zal komen. Welke smaak dat zal worden is natuurlijk nog een geheim. Een weddenschapje met mijzelf: iets met fruit, zoals citrus of gedroogde kersen. We wachten het af! In de tussentijd kun je natuurlijk al genieten van de huidige twee smaken. Op dit moment is Ridiculously Good nog niet overal verkrijgbaar, maar check de verkooppunten voor een winkel bij jou in de buurt. Wiehoo, het is allang geen hype meer, raw chocolate is here to stay!

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

1 Reactie

Geef een reactie