Farm Brothers Spelt Squares

Test: Spelt Squares, zoutjes van spelt van Farm Brothers geproefd

Oeh, ik ben zo dol op alle Nederlandse initiatieven op het moment op het gebied van eten en drinken! Nu weer behoorlijk nieuw: de Spelt Squares van Farm Brothers. Deze platte vierkantjes van spelt zijn biologisch, vegetarisch en 100 procent vrij van kunstmatige toevoegingen en genetisch gemodificeerde ongein. Tijd voor een smaaktest.

Farm Brothers: Herman en Freddy

De Farm Brothers zijn Herman en Freddy. Ze groeiden op op een boerderij. Daar stonden ze met hun pootjes in de klei, groeide hun liefde voor de natuur en leerden ze het belang van goede voeding. Nu is het tijd voor hun eigen avontuur: met passie biologische zoutjes maken van oergraan spelt en die delen met de wereld.

Uit de verpakking: dat ziet er stevig uit…

Tijdens deze test proefden we de ‘Sea Salt & Rosemary’ en de ‘Curry & Cheese’. Er is ook een ‘Tomato Bruschetta’, maar die was er niet in onze supermarkt. De verpakking voelt lekker aan door het matte, stevige materiaal en ziet er geweldig uit. Zo uit de verpakking en in een bakje zien de Spelt Squares er vooral gezond uit. “Het lijken net hondenkoekjes…” flapte ik er bij de eerste aanblik uit. Maar ze zijn dan ook van grof gemalen speltmeel, juist omdat dat zo gezond is. En the proof of the pudding is in the eating & never judge a book by its cover en meer van dat alles. Wel vind ik dat het eerder rectangles dan squares zijn, maar ja, Spelt Squares allitereert zo lekker. Bijzonder detail: ze zijn nog allemaal heel, ondanks hun reis via de supermarkt naar mijn voorraadkast.

Farm Brothers Spelt Squares

Hoe de Spelt Squares smaken

De rozemarijn van de ‘Sea Salt & Rosemary’ springt er lekker uit; een topcombi met lekker wat zout. De ‘Curry & Cheese’ is veel subtieler, terwijl ik daar meer een Chipito-smaak van had verwacht. Dit is juist wel lekker ‘volwassen’. Sowieso zijn de Spelt Squares echte zoutjes voor volwassen (of culinair vergevorderde kinderen). Ze smaken vooral naar spelt en zijn erg stevig van structuur. Zeker niet iets waar je zonder nadenken een hele zak van leeg schranst terwijl je een sitcom kijkt. Gelukkig maar, want ze verdienen meer dan dat. En ondanks dat ik er even aan moest wennen, kon ik ook niet stoppen met eten en werden ze vierkantje na vierkantje steeds lekkerder.

Lekker dippen!

Spelt Squares vullen eigenlijk het gat tussen toastjes enerzijds en zoutjes als Tuc en Dots anderzijds. Juist met een frisse dip, zoals Griekse tzaziki of Indiase raita, komen ze helemaal tot hun recht. Het zou mij niets verbazen als de ‘Tomato Bruschetta’ super is met pesto of tapenade. Laat je dus niet afschrikken door het biologische, verantwoorde uiterlijk van de vierkantjes. Geef de Spelt Squares een kans en je wilt meer. Echt waar. En ik ben inmiddels behoorlijk nieuwsgierig naar die ‘Tomato Bruschetta’…

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie