Test: vegan DHA met Arctic Blue kids omega 3 smoothie met vitamine D #kortingscode

Wie (vrijwel) volledig plantaardig wil eten, kan eventuele tekorten steeds makkelijker aanvullen met supplementen met vitamines en mineralen. Het vervangen van omega 3 vetzuren is echter een stuk lastiger. Een jaar geleden ontdekte ik al de capsules met algenolie van Arctic Blue. Ideaal, maar niet elke slokdarm zit op zo’n capsule te wachten. Zeker niet die van jonge kinderen. Ik was dan ook blij verrast toen ik ineens een nieuwe oplossing kreeg toegestuurd: een algenolie ‘smoothie’, inclusief vitamine D.

Aanbieding: kortingscode voor 10% (!) korting op Arctic Blue kids omega 3 smoothie met vitamine D voor lezers van Eigenwijs Blij. Check de laatste alinea voor onze kortingscode.

Recap Arctic Blue en algenolie capsules

Ik schreef vorig jaar ook al over Arctic Blue. Toen testte ik uit eigen beweging de Arctic Blue Omega 3 algenolie capsules. Deze capsules zijn 100 procent plantaardig en bevatten algenolie van gekweekte algen. De algenolie in één capsule bevat 200 mg Omega 3 DHA. Omegas 3 DHA heeft volgens de website “goedgekeurde – wetenschappelijk bewezen – gezondheidsclaims voor het goed blijven functioneren van het hart, hersenen en ogen. Onze hersenen bestaan voor 8% uit Omega 3 DHA.”

Arctic Blue kids omega 3 smoothie

Mijn dochter van drie is dol op vis, maar ik zou het fijn vinden als we ook een plantaardige bron van omega 3 vetzuren voor haar zouden hebben. En ik kan radslagen door de kamer maken, maar zo’n capsule krijg ik er nooit in. De smoothie zou wel eens de uitgelezen oplossing kunnen zijn.

Wat zit er in de Arctic Blue kids omega 3 smoothie?

Ik krijg een fles van 150 ml. Die blijkt normaliter 17,95 euro te kosten. Ook ontvang ik een paar proefzakjes met 1 portie. Zo’n sample kun je gratis aanvragen via de website van Arctic Blue, mocht je nieuwsgierig zijn.

Volgens de verpakking heeft de smoothie een citroensmaak, is hij 100% vegan, is hij rijk aan omega 3 DHA en bevat hij 100% ADH vitamine D per portie. De ingrediënten zijn: Water, xylitol, Schizochytrium sp. algenolie, glycerine, maltodextrine, arabische gom, guargom, xanthaangom, natuurlijk citroenaroma, vitamine D (cholecalciferol), antioxidant (tocoferolen, ascorbylpalmitaat) kurkuma extract, citroenzuur en sorbinezuur).

Hoeveel is een portie / een lepel precies?

Het is een vrij kostbaar supplement, dus daar wil je niet onnodig te veel van nemen. Hier gaat het even mis. De omschrijving op de verpakking heeft het over 5 ml, maar noemt dit een dessertlepel. Wat officieel 10 ml is. De fles bevat 30 doseringen, dus blijkbaar gaat het om een theelepel van 5ml. Maar dat blijkt officieel in Nederland een koffielepel te zijn. Hallelujah. 5 ml dus. Gelukkig zit er een handig maatschepje in de verpakking.

Zelf de Arctic Blue kids omega 3 smoothie proeven

Eerst maar eens zelf proeven. Ik bekijk de vrolijke verpakking nogmaals en zeg tegen mijn man ‘nou je leest het, scheur, zuig en knijp.’ Zo los smaakt de smoothie naar kauwgum, of eigenlijk dus de xylitol waarmee het gezoet is. Zo uit een zakje slobberen voelt wat raar, maar het is zeker niet vies en inderdaad makkelijker slikken dan zo’n capsule. De smaak blijft wel lang hangen.

Wat vindt mijn dochter van drie van de smoothie?

Mijn dochter van drie hoef ik geen lepel met onbestemde inhoud voor de neus te houden, tenzij ik mijn plafond opnieuw geverfd wil hebben. Daarom probeer ik de smoothie te verstoppen in eten en drinken. Dat voelt een beetje alsof ik medicijnen aan de kat geef, maar het werkt wel. Haar bakje yoghurt met omega 3 smoothie eet ze met smaak op. Het was gewoon yoghurt van koemelk dit keer, maar ik verwacht geen andere resultaten met sojayoghurt of kokosyoghurt. We eten echter lang niet elke dag een toetje en daarin zijn we vast niet de enige. Ik moet dus nog wat creatieve ideeën hebben.

En dus roer ik een portie omega 3 smoothie door een klein glas met sinaasappelsap, op dit moment het favoriete sap van mijn peuter. Ik proef zelf en proef amper verschil. Mijn dochter doet zo een uur over zo’n glas, dus ik was bang dat de olie zou komen bovendrijven, maar dat gebeurt niet. Uiteindelijk gaat het hele glas sap inclusief omega 3 smoothie naar binnen. Genoeg opties dus!

Mooie uitvinding

Al met al vind ik de Arctic Blue kids omega 3 smoothie een mooie uitvinding voor (flexi-)veganistische kinderen en kinderen die een hekel hebben aan vis. In de grote fles zitten zoals geschreven 30 doseringen. Daar kun je een maand mee doen, maar als je zuinig van aard bent of om wat voor reden dan ook kiest voor minder vaak dan dagelijks gebruik, kun je er alsnog 3 maanden mee doen. De fles blijft geopend in de koelkast namelijk minstens 3 maanden houdbaar. Ik ben er blij mee!

Arctic Blue kids omega 3 smoothie met onze kortingscode

Lezers van Eigenwijs Blij kunnen Arctic Blue kids omega 3 smoothie met vitamine D kopen met maar liefst 10% korting! En op de rest van het assortiment overigens. Ook leuk: geen verzendkosten, 1 euro extra korting bij 2 artikelen en zelfs 2 euro extra korting bij 4 artikelen. Voordeel genoeg dus. Ga voor deze korting naar de webshop van Arctic Blue en gebruik daar de kortingscode Blijomega3. Fijn hoor!

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie