Test: verliefd op rauwe chocolade met de repen van Lovechock

Rauwe cacao is helemaal in. Rauwe chocolade wordt koud gemalen en niet gebrand. Hierdoor blijven allerlei goede, fijne stoffen behouden, zoals antioxidanten en stoffen waar je blij van wordt. Lovechock gaat nog verder: hun repen zijn niet alleen van ‘raw cacao’ gemaakt, maar ook nog eens biologisch, veganistisch en op een eerlijke manier geproduceerd. Tijd om te proeven dus!

Lovechock: van passie tot product

Lovechock werd geboren toen de Nederlandse chocolatier Laura de Nooijer voor het eerst aan de slag ging met rauwe cacao en helemaal overdonderd raakte van de intense smaak. Inmiddels in Lovechock uitgegroeid tot een team van 20 mensen met een duidelijke visie:

“Lovechock wil harten van mensen openen door de lekkerste rauwe chocolade te maken. Lovechock wil mensen in contact brengen met de pure essentie van cacao. Wij kiezen de allerbeste, ongebrande en koud gemalen cacao, hierdoor blijven de flavonoïden en liefdesstofjes behouden. We gaan voor 100% biologische kwaliteit en kiezen voor hele stukken (super)fruit en noten in de chocolade. Daarnaast produceert Lovechock haar cacao op een eerlijke manier, met een goede beloning voor de boeren.”

Chocola is goed voor je, vooral rauwe cacao

Ik schreef het al in de inleiding en je vindt het ook terug in de visie van Lovechock: chocolade is goed voor je, vooral als de chocolade is gemaakt van rauwe cacao. Er zitten stoffen in waar je volgens diverse onderzoeken blij van wordt en gezond van blijft, zoals tryptofaan, anandamide, fenylethylamine, theobromine en flavonoïden (antioxidanten).

Veganistische chocolade in verantwoord jasje

Ik kocht drie van de repen van Lovechock: Pure/Nibs, Goji/Orange en Almond/Fig, maar er bestaan er nog vier! Alle ingrediënten die in de Lovechock-repen zitten vind je op hun website. Tof vind ik dat de repen niet alleen raw en biologisch zijn, maar ook veganistisch, sojavrij, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Waarom één ding goed doen als je ook alles goed kunt doen?

Verpakking Lovechock

Zelfs de verpakkingen van de repen van Lovechock zijn helemaal verantwoord: de buitenwikkel kan bij het oud papier en de binnenwikkel bij het gft-afval of op de composthoop. En als je de wikkel lostrekt, wacht daar niet alleen een chocoladereep op je, maar ook een wilde tekening en een positieve spreuk alsof het een fortune cookie is. Bijvoorbeeld “Today is the best day ever!”.

Lovechock Almond/Fig (rauwe cacao met amandel en vijg)

Ik begin met een blokje Lovechock Almond/Fig (rauwe cacao met amandel en vijg), want deze lijkt mij het lekkerst. Opvallend is de intense geur van cacao je meteen tegemoet komt, zodra je de verpakking opent. Ook de smaak is intens en zwaar. In het blokje zitten mooie grote stukken amandel en vijg, waardoor het geheel iets nougat-achtigs krijgt. Oh wow, hier houd ik echt van. Dit is er een voor in de namiddag met een kopje goede koffie of een mooie, rode wijn.

Lovechock Goji/Orange (rauwe cacao met goji-bes en sinaasappel)

Eén blokje per dag is echter meer dan verzadigend (value for money!), dus pas de volgende dag open ik de verpakking van de tweede reep: Lovechock Goji/Orange (rauwe cacao met goji-bes en sinaasappel). Ik houd helemaal niet van de combinatie chocolade sinaasappel, maar in dit geval zijn de smaken weer zo intens en zwaar, dat het mij juist wel aanspreekt. Deze smaak past goed ergens laat op de avond na een diner in combinatie met bijvoorbeeld een likeurtje.

Lovechock Pure/Nibs (rauwe cacao met krokante stukjes cacaoboon)

Tot slot proef ik de Lovechock Pure/Nibs (rauwe cacao met krokante stukjes cacaoboon). Deze ruikt zoals verwacht nog intenser dan de rest. Na het ruiken van de geur alleen al voel ik al gelukshormonen heen en weer schieten. Ook deze reep smaakt intens puur zonder bitter te zijn (zoals chocolade met een zeer hoog cacaogehalte kan zijn). En dat met 82% cacaobestanddelen, ik vind het knap. Deze reep vind ik juist geschikt voor in de ochtend, voor bij een kop koffie als oppepper na een geestdodende vergadering. Haha, zo zie je maar: er is een Lovechock voor elk moment van de dag!

Raw cacao: ik ben overtuigd

Ik ben na deze smaakervaring in ieder geval overtuigd van de overdonderende smaken van rauwe cacao. De reep met amandel en vijg zal ik zeker nog eens kopen. Cherry/Chili en Pecan/Maca spreken mij ook aan. Hmmm, nu eens uitzoeken waar ik die kan kopen…
Welke reep van Lovechock vind jij het lekkerst? Of ben je enthousiast over een ander merk raw chocolate? Ik ga graag nog even door met mijn proefavontuur!

Avatar
Cecile Bol

Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen

Geen reactie's

Geef een reactie